Ingrediƫnten

2 dikke sneden boerenbrood
2 dunne sneden lendenbiefstuk van max. 1 cm dik
100 g veldsla
2 el fijngesneden gedroogde tomaten in balsamicoazijn
1 el wijnazijn
1 el olijfolie
25 ml room
1 a 2 eetlepels (milde) grove mosterd
125 ml mayonaise
versgemalen peper
zout

Bereiding

Leg het vlees alvast uit de koelkast en laat het rustig op kamertempratuur komen. Maak vervolgens eerst de salade. Meng hiervoor de veldsla met de zongedroogde tomaten. Breng op smaak met een eetlepel olijfolie, wijnazijn, peper en zout.
Meng de mosterd en room door de mayonaise en breng verder op smaak met peper en zout. Gril de boterhammen in de oven. Dep het vlees goed droog. Bestrijk de biefstuk met olie en kruid met peper en zout. Gril kort aan langs beide zijden zodat het vlees van binnen mooi rose blijft. Laat de entrecote vervolgens een paar minuutjes rusten in aliminiumfolie.

Servering

Bestrijk de boterham met de mosterdmayonaise. Leg hierop de salade en vervolgens de in plakjes gesneden entrecote.

Bestel vlees