Ingrediƫnten

60 gram (biologische) roomboter
500 gram runderpoulet
1 kleine selderieknol
2 grote uien
2 teentjes knoflook
250 gram worteltjes
350 ml runderbouillon
100 ml vleesfond
1/2 flesje Guinness
2 el worcestersaus
1 laurierblad

Bereiding

Maak de knoflook fijn. Schil de wortels, uien en de knolselderie. Snijd de uien in halve manen, de wortels in schijven en de knolselderie in blokjes.
Doe boter in de braadpan en bak hierin het vlees bruin en voeg de knoflook toe. Voeg vervolgens de (warme) runderbouillon, vleesfond, Guinness, worcestersaus en het laurierblaadje toe.
Laat dit circa 3 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan. (vul indien nodig het vocht aan met bouillon of bier). Garneer met peterselie.

Serveren

In Ierland wordt dit gerecht geserveerd met soda brood en een glas Guinness, maar een bol ongesneden (spelt) brood is ook heerlijk!

Bestel vlees