Ingrediënten

2 tl zwartepeperkorrels
2 tl zeezout
½ el gemalen koriander (ketoembar)
1 el venkelzaad
1 el mosterdzaad
2 Wellbeef ribeyes
2 el arachideolie
1 limoen (schoongeboend)
15 g munt
100 ml Griekse yoghurt
½ teen knoflook

Bereiding

Doe de peperkorrels, het zeezout, koriander-, venkel en mosterdzaad in de vijzel en stamp fijn. Wrijf de ribeyes rondom in met het specerijenmengsel (rub). Laat afgedekt 30 min. buiten de koelkast marineren. Bestrijk het gemarineerde vlees aan beide kanten met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in 5 min. medium. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Houd een paar blaadjes munt achter voor garnering en snijd de rest grof. Doe met het limoenrasp, 2 el limoensap, de yoghurt en knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper, eventueel zout en de rest van het limoensap. Snijd het vlees in plakjes, garneer met de achtergehouden munten serveer met de knoflook-muntyoghurt.
Tip: Lekker met tomaat/komkommer salade en frietjes uit de oven.

Bestel vlees