Ingredi├źnten

4 tournedos
2 sjalotten
1 eetlepel boter
400 ml volle rode wijn (categorie 9 zoet)
┬Ż pot vleesfond (a 380 ml)
1 teentje knoflook (gepeld)
3 takjes rozemarijn
1 takje tijm
1 laurierblad
100 g roomboter (ijskoud)
zout en peper

Bereiding

Sjalotten pellen en heel fijn snipperen. In grote pan sjalotten 5 min. in 1 el boter fruiten. Knoflook fijn snijden, tijm en rozemarijn grof knippen en samen met het laurier door sjalot scheppen. Fond en wijn in pan schenken en aan de kook brengen. Saus op matig vuur in 15-20 min. tot helft laten inkoken. Ingekookte saus boven andere pan door een fijne zeef schenken. Saus opnieuw verhitten tot kookpunt en op smaak brengen met zout en peper. IJskoude boter in klontjes snijden. Pan van vuur nemen. Boterklontjes in gedeeltes met garde snel door saus kloppen, zodat saus licht bindt. Saus op vlamverdeler of au bain marie warmhouden, maar niet meer laten koken. Dep de tournedos droog met keukenpapier en kruid het vlees met versgemalen peper verhit de overige boter in een koekenpan en bak het vlees aan beide zijden 2 tot 5 minuten. Bedek ze met aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten. Breng de tournedos op smaak met zout.
Tip: Serveer de tournedos met de saus. Lekker met aardappelpuree en sugar snaps of broccoli.

Bestel vlees